Somliga finner det tydligen problematiskt att Stockholms stad sålt sina köpcentrum till fastighetsförvaltarna Boultbee. De anklagas för att ha höjt hyrorna kraftigt, ha skickat stora ospecifierade underhållsräkningar, försämrat underhåll och städning. Tydligen har flera hyresgäster irriterat sig så till den milda grad att de stämmer företaget. Typisk gnäll-sverige! Några killar tjänar lite extra cash och genast så slår den stora svenska avundsjukan till. Det är väl den där jantelagen, antar jag?

Men så gick jag själv med kidsen och handlade. Och, alltså, hallå! Trots att det tas betalt för att gå på dass i Ringens köpcentrum, finns inte ens ett ordentligt skötbord! Hörrni grabbar i Boultbee; Steve, Clive, David, Lee och Nigel – har ni inga kids själva? Testa själva att byta på era småkids på toan i Ringen så får ni se hur kul det är. Alltså; om ni tar ut högre hyror, skippar städning och underhåll – då borde ni väl ha några kronor över för att köpa ett ordentligt skötbord för? Om ni inte har tid så hjälper jag gärna till och köper ett hyggligt billigt skötbord nästa gång jag har vägarna förbi IKEA. Ett fint bord kostar 495 spänn. Är det för dyrt så kan jag sponsra med en hundring eller så.

Och hallå politiker – nästa gång ni säljer köpcentrum, simhallar, sjukhus eller whatever – skriv in en klausul i kontraktet att de ska tillhandahålla toaletter med skötbord! Minst av IKEA-standard. Varför är det bara jag som tänker på så här viktiga saker?